TAA NOVICE module 1-3

Hierin wordt voornamelijk geadviseerd op de juiste wijze van dragen van replica sling, pistoolholster en de opbouw van chestrig/opsvest/battlebelt met daaraan je maghouders (loadout). Hierna gaan we over tot het op de veilige wijze van laden en herladen van replica's, de primary en secondary (assault rifle en pistol).

Dan worden er middels shootingdrills (parcourschieten) de 5 safety fundamentals omtrent gebruik replica's behandeld. Deze veiligheidsmaatregels zijn horizontaal overgenomen van het daadwerkelijk vuurwapen gebruik. Denk hierbij onder andere aan waar men de loop naartoe wijst in ruststand of tijdens het laden.

Op het einde van deze 4 uur durende workshop zal er middels een stressfire drill, lichte fysieke inspanning etc., een soort examen worden afgenomen. Na het behalen van dit examen wordt het TAA NOVICE certificaat aan de cursist uitgereikt.

JUNIOR ADVANCED module 4-6

Hierin wordt meer aandacht geschonken aan de verschillende schiethoudingen met de primary en secondary replica's, genaamd shootingskills. Er zal voornamelijk gekeken worden naar de uitvoering en niet naar de schietresulaten. De shooting-skills worden uitgelegd en getoond middels demo's. Herlaadprocedures achter dekking en tijdens gesimuleerde "stress" momenten. Deze worden o.a. middels een shottimer geïmplementeerd.

Ook krijgt men bij deze workshops al een introductie omtrent teamwork en fysieke inspanning. Uiteraard wordt er gekeken naar de persoonlijke fysieke gesteldheid van de cursist. Ook wordt er meer tijd besteed aan de stressfire-drills welke drillsmatig worden herhaald. Tijdens de stressfire-drills wordt naast de 5 safety fundamentals ook gekeken naar de schietresultaten. Deze drills worden altijd op het eind van de workshops gegeven.

TAA gebruikt de Junior Advanced workshops ook als scouting moment om zo de cursist te vragen om deel te nemen aan de Senior Advanced workshops.

SENIOR ADVANCED module 7-9

Hierin wordt er meer aandacht geschonken aan het volgende; teamwork, communicatie onderling, groepsoptreden tijdens contact tango, handsignalen, VIP begeleiding, observatie lessen en pistoltraining (battledress/concealed burger).

De cursist wordt tijdens deze workshops tot een ware MILSIM/POLSIMMER gemaakt. Hoog niveau airsoft pur sang.

TAA PATCH ACHIEVEMENT module 10

Bootcamp onderdelen (hardlopen-conditie-kracht-mentaal) in combinatie met precisie parcourschieten (IAPS). Men wordt hier voor gescout tijdens de SENIOR ADVANCED workshops. Voor de felbegeerde witte en rode TAA Patch wordt ten strengste geadviseerd er voor te trainen, voornamelijk op conditie en kracht.

De Patch ACHIEVEMENT test is alleen weggelegd voor de echte sportieve milsim airsofter. Alvorens men de test mag afleggen zal er GRATIS een persoonlijk trainingsschema worden samengesteld om er zorg voor te dragen dat de cursist, verantwoord, kans maakt de Patch te behalen.