Het TAA trainingsconcept is in het leven gekomen omdat de hoofd adviseur, tijdens zijn airsoft ervaringen (ongeveer 26 jaar), veel onnodige ongevallen heeft gezien. Denk hierbij voornamelijk aan "close fire" gezichtsletsels.

Tevens viel bij hem op, dat een groot deel van de airsofters tijdens de skirms weinig tot geen tactische kennis en inzicht hadden. Ook op een veilige manier omgaan met de replica's en met hun teamleden was ver te zoeken. Het enige wat men wilde was op de opponent knallen en vooral niet te veel erbij nadenken. Een gezellige dag van maken stond voorop.

Daar is uiteraard niets mis mee, zij het dat men met tactische kennis en veilig handelen (mindset) veel meer speelplezier uit de skirms kan halen. Ons streven is om de nederlandse (europese) airsoft community veiliger, bewuster en volwassener te krijgen zodat er realistischer en voornamelijk ook sportiever op het veld gespeeld wordt.

De ervaren airsofters onder ons weten wat wij hiermee bedoelen. Dit is ook niet te verwijten aan de "beginnende" airsofter, die weinig tot geen training in de basis veiligheidsmaatregelen (5 safety fundamentals) heeft gehad. Maar nu kan hij dit wel aangeleerd krijgen door adviseurs met allen een grote rugzak vol ervaring en expertise in echt vuurwapen gebruik en tevens militaire uitzendingen als referentie in verschillende werelddelen (UNPROFOR/SFOR/ISAF).

TAA wil middels een zeer realistische trainingsconcept (praatje-plaatje-daadje) lesprogramma, een volwassen en gedisciplineerde mindset mee te geven. Want daarmee valt of staat deze tak van teamsport. Omdat de nederlandse airsoft community zo snel groeit, geeft TAA zijn workshops op een zeer serieuze en professionele doch begrijpelijke wijze. Dus geschikt voor de beginnende en ervaren airsofter.